Απόδραση στην Σπάρτη – Μυστρά και Μονεμβασιά

Απόδραση σε  Σπάρτη – Μυστρά & Μονεμβασιά

2 Μέρες οδικώς 

  Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ και στην συνέχεια άφιξη στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Σπάρτη είναι πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας στην Πελοπόννησο. Η σημερινή πόλη είναι κτισμένη στις υπώρειες του Ταύγετου, νότια από το κέντρο της αρχαίας πόλης. Στην αρχαία πόλη σώζονται λείψανα από τους ναούς της Ορθίας Αρτέμιδος, της Χαλκιοίκου Αθηνάς, του Καρνείου Απόλλωνα και θέατρο της Ρωμαικής εποχής.

Η σύγχρονη Σπάρτη είναι μια πόλη που σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Friedrich Stauffert το 1834, με πλατείς και δενδροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες και νεοκλασικά κτίρια. Γύρω από την πόλη απλώνεται μια καταπράσινη πεδιάδα με ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και μουριές.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το μουσείο Ελιάς και Ελληνικού λαδιού, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη με σημαντικές συλλογές, ο τάφος του Λεωνίδα ( του 5ου αιώνα π.Χ.).

Αφού εξερευνήσετε την πόλη σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ερειπωμένη Βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά ( απόσταση 5 χλμ από Σπάρτη). Κατά την περίοδο της ακμής του ο Μυστράς ήταν πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής και συγκέντρωνε σοφούς, καλλιτέχνες, λόγιους κλπ. Ενώ έχουν περάσει τόσοι αιώνες τα κάστρα, το παλάτι των Δεσποτών , τα μοναστήρια, οι εκκλησίες αλλά και τα σπίτια των κατοίκων διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Φαγητό σε κάποιο από τα αξιόλογα εστιατόρια της πόλης, που δημιουργούν αριστοτεχνικά πιάτα με τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο , ή κάππαρη , οι ελιές , τα εσπεριδοειδή. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και αναχωρούμε για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Ο κόκκινος βράχος της Μονεμβασιάς ενωμένος με μια λεπτή λωρίδα στεριάς σας καλεί να ζήσετε πίσω από τα τείχη του ένα ανεπανάληπτο παραμύθι.

Πέτρινα καλντερίμια , Βυζαντινές εκκλησίες, πανέμορφα σπίτια με κεραμίδια και ανθισμένες αυλές με θέα την θάλασσα. Η Μονεμβασιά είναι μία πόλη που ιδρύθηκε από τους Έλληνες , μεταμορφώθηκε από τους Βενετούς ειδικούς της οχυρωματικής τέχνης, ανακατασκευάστηκε από τους Οθωμανούς άρχοντες αλλά από Έλληνες τεχνίτες που αντέγραψαν τις Βενετσιάνικες τεχνικές.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας του 11ου αιώνα με την συγκλονιστική θέα του Αιγαίου και την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού στην κεντρική πλατεία.Μετά την βόλτα στην γραφική πόλη , γεύμα σε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια , ψώνια και μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

85 € 95 € 115 € 45 € Hotel  Lakonia
85 € 95 € 115 € 45 € Hotel  Dioskouri

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης .
  • Αυτοκίνητο για 2 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

 

Σημειώσεις :

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

* Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια, με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.