Διακοπές Λονδίνο

Ταξίδια στο Λονδίνο

 

Το Λονδίνο είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του. Αποτελεί την έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Το Σίτι είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου.

Το Λονδίνο έχει χαρακτηριστεί ως η πόλη με τις καλύτερα οργανωμένες δημόσιες μεταφορές. Το Μετρό του Λονδίνου είναι το παλαιότερο στον κόσμο, ενώ το δίκτυο λεωφορείων είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Το Λονδίνο προσφέρει πληθώρα ιστορικών μουσείων και θεάτρων. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης είναι το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Τισό, το Εθνικό Στρατιωτικό Μουσείο, το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου,  το Μουσείο του Λονδίνου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο, και πολλά άλλα.

Επίσης υπάρχουν πολλές πινακοθήκες όπως η Βασιλική Πινακοθήκη, η Εθνική Πινακοθήκη, η Πινακοθήκη Κουρτό και άλλες.

Η Πόλη έχει πολλούς κήπους. Ο μεγαλύτερος είναι τα βασιλικά πάρκα του Χάιντ Πάρκ, και των Κήπων του Κένσιγκτον.

Στο Πάρκο του Ρίνζεντς βρίσκεται ο αρχαιότερος επιστημονικός ζωολογικός κήπος στον κόσμο.

Άλλα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι: η Γέφυρα του Πύργου, Το Κόβεντ Γκάρντεν, η Βασιλική Όπερα, η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών, το Άλμπερτ Χολ, το Άγαλμα του Καρόλου του Α΄, το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκριουιτς, το Πλανητάριο, το Ενυδρείο κ.τ.λ.

Στον Ελεύθερο σας χρόνο μπορείτε να παρακολουθήσετε της Παγκόσμιες Κινηματογραφικές Πρεμιέρες στην Δυτική Άκρη του Λονδίνου, γύρω από την Πλατεία Λέστερ. Εκεί βρίσκετε και η Πλατεία Πικαντίλι με της γιγάντιες ηλεκτρονικές ανακοινώσεις.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά κλαμπ, μπαρ, εστιατόρια και η γνωστή Τσάινα Τάουν.

Ανατολικά βρίσκεται το Κόβεντ Γκάρντεν με την Όξφορντ Στρίτ, την μεγαλύτερη σε κίνηση εμπορική περιοχή. Στην περιοχή βρίσκονται και τα πολυκαταστήματα Harrods.

Αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να τα ζήσετε μέσα από της Οργανωμένες Εκδρομές του Γραφείου μας που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.