Πληροφορίες για Μαδρίτη

Πληροφορίες για την Μαδρίτη & Τολέδο

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, ενώ είναι το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ισπανίας.

Μερικά από τα αξιοθέατα της Μαδρίτης είναι:

  • Το Βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης, είναι η επίσημη κατοικία της Ισπανικής Βασιλικής οικογένειας στη Μαδρίτη, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για κρατικές τελετές.
  • Το Βασιλικό θέατρο, το Τεάτρο Ρεάλ είναι το κτίριο όπερας που άνοιξε το 1850 με χωρητικότητα 1746 θεατών.
  • Το πάρκο Μπουέν Ρετίρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1631 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Μαδρίτης, έκτασης 1,4 χιλιόμετρα τετραγωνικά. Ανήκε στην Ισπανική μοναρχία μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.
  • Το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας, η μεγαλύτερη στην Ισπανία και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, ιδρύθηκε από τον βασιλιά Φίλλιπο τον Ε΄το 1712.
  • Το Μουσείο Πράδο, κατέχει μία από της σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, ένα μεγάλο πλήθος πινάκων από τον 14ο έως τις αρχές του 19ου αιώνα.

Σε απόσταση 70 χλμ από την Μαδρίτη βρίσκεται το Τολέδο, πόλη μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής. Ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση.

Μερικά από τα αξιοθέατα είναι  ο Γοτθικός Ναός, έδρα της αρχιεπισκοπής του Τολέδου, στην είσοδο της πόλης που κτίστηκε τον 6ο αιώνα  επί ναού , με έργα του Γκόγια και Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Το περίφημο οχυρό γνωστότερο και ως Αλκαζάρ, μία πέτρινη οχύρωση που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης.

Στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο 1936 – 1939 το Τολέδο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Σήμερα αποτελεί έδρα του Καθολικού Πριμάτου της Ισπανίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.