Πληροφορίες για την Βενετία

Πληροφορίες για την Βενετία

Η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε μία ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.

Η Βενετία είναι φημισμένη για την ομορφιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική της και τα έργα τέχνης της.

Τα κτίρια της Βενετίας είναι κατασκευασμένα πάνω σε πυκνά τοποθετημένους ξύλινους πασσάλους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακόμη άθικτοι μετά από αιώνες καταβύθισης. Τα θεμέλια στηρίζονται στους πασσάλους και τα κτίρια από τούβλα ή πέτρα επικάθονται σε αυτές τις βάσεις. Βυθισμένο στο νερό , σε συνθήκες μειωμένου οξυγόνου, το ξύλο δεν σαπίζει τόσο γρήγορα όσο στην επιφάνεια. Σκληραίνει και αποκτά μία δομή σαν πέτρα.

Η πόλη απειλείται συχνά από πλημμυρικές παλίρροιες από την Αδριατική από το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές της άνοιξης.

Μερικές πρόσφατες μελέτες έχουν αποφανθεί ότι η πόλη δεν βυθίζεται πια , αλλά αυτό δεν είναι ακόμη βέβαιο, έτσι η κατάσταση επιφυλακής δεν έχει ανακληθεί.

Ο Τουρισμός αποτελεί μείζονα τομέα της οικονομίας, της Βενετίας. Θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Με το όμορφο τοπίο της, τη μοναδικότητα και την πλούσια μουσική και καλλιτεχνική πολιτιστική κληρονομιά της.

Την δεκαετία του 1980 αναβίωσε το < Καρναβάλι της Βενετίας > , το ετήσιο φεστιβάλ που τελειώνει με την έναρξη της Χριστιανικής Σαρακοστής, 40 μέρες πρίν από το Πάσχα.

Η πόλη έχει γίνει κέντρο διεθνών συνεδρίων και φεστιβάλ, όπως η αναγνωρισμένου κύρους  Μπιενάλε της Βενετίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο για τις θεατρικές πολιτιστικές, κινηματογραφικές, καλλιτεχνικές και μουσικές παραγωγές τους.

Μερικά από τα αξιοθέατα της Βενετίας είναι:

  • Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου,
  • Το Μεγάλο Κανάλι
  • Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου
  • Το Λίντο της Βενετίας, είναι ένα νησί περίπου 11 χλμ και πραγματοποιείτε κάθε Σεπτέμβρη το < Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας > .

Η δημοφιλία της Βενετίας ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Ο ανταγωνισμός των ξένων να αγοράσουν σπίτια στη Βενετία έχει κάνει τις τιμές τόσο υψηλές ώστε πολλοί κάτοικοι αναγκάζονται να μετακομίσουν σε πιο προσιτές περιοχές της Ιταλίας, κυρίως στο Μέστρε.

Η Βενετία είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη χωρίς αυτοκίνητα και φορτηγά. Το κλασικό πλωτό μέσο της Βενετίας είναι η γόνδολα, ιδιαίτερο τύπο ελαφρού σκάφους λέμβου, μήκος περίπου 10 μέτρων. Πολλές γόνδολες είναι πλούσια στολισμένες με βελούδινα καθίσματα και περσικά χαλιά.

Σήμερα η Βενετία είναι επίσης μεγάλο Ιταλικό κέντρο μόδας, εφάμιλλο του Τορίνο, της Νάπολης, και της Γένοβας.

Η Βενετσιάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από τα θαλασσινά, αλλά περιλαμβάνει και κηπευτικά από τα νησιά της λιμνοθάλασσας, ρύζι από τα ηπειρωτικά και κυνήγι.

Η Βενετία είναι γνωστή για τα έργα της από περίτεχνο γυαλί, γνωστό ως Βενετσιάνικο γυαλί. Είναι παγκοσμίου φήμης για την πολυχρωμία, την κομψότητα και τη δεξιοτεχνία τους. Πολλά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτών των αντικειμένων είχαν αναπτυχθεί από το 13ο αιώνα. Προς το τέλος του το κέντρο της Βενετσιάνικης υαλουργίας μεταφέρθηκε στο Μουράνο.

Μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες γυαλιού στον κόσμο σήμερα παράγονται ακόμα στα ιστορικά εργαστήρια γυαλιού στο Μουράνο. Αυτές είναι οι: Βενίνι, Μπαροβιέρ & Τόζο, Πάουλι, Μιλεβέτρι, Σεγκούζο. Η Μπαροβιέρ & Τόζο θεωρείται μία από τις 100 παλιότερες εταιρίες στον κόσμο, ιδρυμένη το 1295. Ένας από τους διασημότερους τύπους Βενετσιάνικου γυαλιού κατασκευάζεται στο Μουράνο, γνωστό ως γυαλί Μουράνο, που είναι για αιώνες περίφημο προϊόν του Βενετσιάνικου νησιού του Μουράνο. Ευρισκόμενο μακριά από την ακτή της Βενετίας το Μουράνο ήταν εμπορικό λιμάνι ήδη από τον 7ο αιώνα. Το 10ο αιώνα είχε γίνει γνωστό εμπορικό λιμάνι. Σήμερα παραμένει προορισμός τόσο για τουρίστες όσο και για εραστές της τέχνης και των κοσμημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.