Πληροφορίες για το Βερολίνο

Πληροφορίες για το Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι πρωτεύουσα της Γερμανίας. Από το 1990 έγινε η επανένωση των δύο γερμανικών κρατών, και αντικατέστησε την μέχρι τότε πρωτεύουσα τη Βόννη στο Βερολίνο.

Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Μερικά από τα αξιοθέατα του Βερολίνου είναι:

  • Το Νησί των Μουσείων, ονομάζεται το βόρειο τμήμα του νησιού Spreeinsel, που βρίσκεται στον ποταμό Σπρέε που διασχίζει το Βερολίνο και είναι γνωστό για τα πέντε σημαντικά μουσεία που φιλοξενεί.
  • Άλτες Μουζέουμ, είναι μουσείο διεθνούς φήμης στο νησί των μουσείων του Βερολίνου.
  • Νόιες Μουζέουμ, προϊστορικές, αρχαϊκές, και Αιγυπτιακές συλλογές. Περιφημότερο έκθεμα η προτομή της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης.
  • Άλτε Νατσιονάλγκαλερί, παλαιά Εθνική Πινακοθήκη του 19ου και 20 ου αιώνα με ζωγραφική και γλυπτική.
  • Μπόντε – Μουζέουμ, Βυζαντινά, μεσαιωνικά, γοτθικά και πρώιμα αναγενησιακά γλυπτά, πλουσιότατη νομισματική συλλογή.
  • Μουσείο της Περγάμου , περιλαμβάνει το μουσείο Μέσης Ανατολής με σπουδαιότερο έκθεμα την Πύλη της Ιστάρ από την Βαβυλώνα, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και την συλλογή Αρχαιοτήτων με σπουδαιότερα εκθέματα της Ρωμαϊκής εποχής, Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου και κυρίως τον Ελληνιστικό βωμό της Περγάμου.
  • Πινακοθήκη του Βερολίνου, μεγάλη συλλογή των περιφημότερων ζωγράφων 13ου – 18 ου αιώνα.

Επίσης υπάρχουν η Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, Θέατρα, Όπερες, το κτίριο του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο Πύργος της τηλεόρασης, η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της Γερμανικής πρωτεύουσας στην πλατεία Παρίζερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.