Πάσχα στην Πράγα

Πάσχα στην Πράγα

5 & 6  Μέρες Αεροπορικώς

Δώρο η εκδρομή στην Δρέσδη & το Τσέσκυ Κρούμλοβ !

Αναχωρήσεις: 14/04, 18/04.

1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ 

Αναχώρηση από Αθήνα για Μπρατισλάβα. Άφιξη και αναχώρηση για την Πράγα . Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους.Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχωρούμε  με την ξεναγό μας  για το μοναστήρι του Στράχωβ και το Λορέττο δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην μαγευτική Καστρούπολη η οποία απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα και μετά στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Μετά θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, τον πύργο του Ντάλιμπορ για να καταλήξουμε στο ‘’Χρυσό Σοκάκι’’ το οποίο τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ζωγραφίστηκαν εκ νέου με φωτεινά χρώματα τη δεκαετία του ’50. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδερφή του συγγραφέα Φραντς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενα του για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε μέσω της Γέφυρας του Καρόλου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και διακοσμείται από 32 αγάλματα φτιαγμένα από τους καλύτερους γλύπτες της Τσεχοσλοβακίας, στην πλατεία της Παλαιάς πόλης για να θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό ρολόι του 14ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον πύργο της πυρίτιδας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση του Μαύρου Θεάτρου. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό, συνάντηση με την ξεναγό μας και αναχώρηση για την περίφημη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών λουτρών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε ‘’Βασιλική Πόλη’’ από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν ή ο Τσάρος της Ρωσίας περπάτησαν στον ίδιο δρόμο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πανέμορφη αυτή πόλη. Αργότερα, αναχωρούμε για την πόλη της Πράγας. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με την ξεναγό μας για την όμορφη πόλη της Δρέσδης. Η αίσθηση που προκαλεί η θέα της Δρέσδης, είναι αρκετή για να μαγνητίσει αμέσως τον επισκέπτη και να τον τυλίξει με την μαγεία της. Στην Theaterpatz, την κεντρική πλατεία, στέκει η όπερα Semperoper. Στο  Zwinger, το οποίο είναι πολυμουσείο με έργα του Ραφαήλ, υπάρχουν επίσης πίνακες των Giorgione, Rembrandt, Vermeer, Rubens ακόμα κι ένας του El Greco. Θα θαυμάσουμε την τοιχογραφία από πορσελάνη όλων των ηγεμόνων της Σαξονίας, μεταξύ των οποίων και του Αυγούστου του Μέγα. Η μεγάλη εκκλησία στην πλατεία είναι η λεγόμενη Frauenkirche, που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Επίσης η γέφυρα του Αυγούστου αξίζει το περπάτημα ως το μνημείου του Χρυσού Ιππότη. Με το τέλος της ξενάγησης θα έχετε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθείτε στην πόλη. Στην συνέχεια, επιστροφή στην Πράγα και διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την παραμυθούπολη της Τσεχίας το Τσέσκυ Κρούμλοβ όπου θα απολαύσετε το επιβλητικό κάστρο του, του οποίου η κατασκευή κράτησε 6 αιώνες, τα περίτεχνα καλντερίμια του, τις χαριτωμένες στοές με τις ασύμμετρες καμάρες, τους καλλιτεχνικούς κήπους, τα κουκλίστικα σπίτια βαμμένα με όμορφα απαλά χρώματα και στολισμένα με μεγάλης ποικιλίας αρχιτεκτονικά διάκοσμο  με τοιχογραφίες στις προσόψεις που παραπέμπουν σε θέματα από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή ιστορία. Διεκδικεί επάξια τον τίτλο της επίσημης παραμυθούπολης της Βοημίας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Μπρατισλάβα όπου θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό και αργότερα μετάβαση στο αεροδρόμιο όπου με τις ωραιότερες αναμνήσεις θα πετάξουμε στην Αθήνα.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μπρατισλάβα-Αθήνα με ναυλωμένες πτήσεις.
  • 4 ή 5  διανυκτερεύσεις με πρωινό  σε ξενοδοχείο 4* ή 4* superior  κεντρικό στην Πράγα.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στην Τσεχία.
  • Τις ξεναγήσεις στην Παλιά πόλη, την Καστρούπολη με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρυ με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Δρέσδη με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Εκδρομή στο  Τσέσκυ Κρούμλοβ με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Μπρατισλάβα.
  • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά  και 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά  το άτομο.
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Οι φόροι των αεροδρομίων ( 200 € )
  • Οι είσοδοι σε μουσεία  και οι προαιρετικές εκδρομές.

Σημ 1:Η παιδική τιμή ισχύει για 1 παιδί κάτω των 12 ετών μαζί με 2 ενήλικες.

Σημ 2: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει από τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Σημ 3: Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχει αρκετή συμμετοχή.

Σημ 4: Τα αναφερόμενα ονόματα ξενοδοχείων δύναται να αντικατασταθούν από άλλα της ίδιας κατηγορίας, απο τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Αναχωρήσεις

Δίκλινο 1κλινο Παιδικό Ξενοδοχείο
14/4-18/4  5 μέρες 609 779 509

Occidental  4*  ή παρ.

649 879 549

987 4* κεντρ. ή παρ.

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο 1κλινο Παιδικό

Ξενοδοχείο

18/4 – 23/4 6 μέρες

 

629 859 529 Bratislava 4* / Occidental  4*  ή παρ.
679 939 579 Bratislava 4* / 987 4* κεντρ. ή παρ.

 

 

Οι πτήσεις για  14/4 είναι  :

ΑΘΗΝΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ    13.40-14.50 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΑΘΗΝΑ   23.55-03.05

 

Οι πτήσεις για  18/4 είναι  :

ΑΘΗΝΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ    21.45-23.05

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΑΘΗΝΑ 23.50-03.00

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.