Πληροφορίες για το Μιλάνο

Πληροφορίες για το Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι πόλη στη Βόρεια Ιταλία και πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Αποτελεί το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της Ιταλίας.

Το Μιλάνο αποτελεί επίσης ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα πολιτισμού στον κόσμο. Εκεί βρίσκεται η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου, ένα από τα πιο διάσημα οπερετικά θέατρα στον κόσμο, η οποία έχει πάρει την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την  Piazza della Scala . Ενώ η Biblioteca Ambrosiana διατηρεί μεταξύ άλλων τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Ιταλός πολυμαθής της Αναγέννησης και οι τομείς που τον ενδιέφεραν συμπεριλάμβαναν την εφεύρεση, την ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική , την επιστήμη.

Μερικά από τα αξιοθέατα του Μιλάνου είναι:

Η Πλατεία Duomo, στην πλατεία αυτή βρίσκεται το λαμπρό μνημείο της πόλης που είναι ο περίφημος ναός της,  γοτθικού ρυθμού, αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου, και αποτελεί έδρα του αρχιεπισκόπου Μιλάνου. Χρειάστηκε σχεδόν 6 αιώνες για να ολοκληρωθεί. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία.

Η Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄, είναι εμπορικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στο Μιλάνο. Στεγάζεται σε μία τετραώροφη διπλή  στοά με γυάλινη οροφή. Η είσοδος της στοάς θυμίζει αψίδα θριάμβου.

Ο Ιερός Ναός Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε, διάσημος για την τοιχογραφία ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Αξιοθέατα είναι τα ατελιέ των σχεδιαστών στο Quadrilatero d’ Oro, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα στη Via Monte Napoleone και στη  Via Sant’ Andrea.

Από τις πιο διάσημες επιχειρήσεις στο Μιλάνο είναι οι : Alfa Romeo, Giorgio Armani, Gianni Versace, Prada, Pirelli, Telecom Italia, Uni Credit.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.