Χριστούγεννα Ηράκλειο Πράγα

Χριστούγεννα Ηράκλειο Πράγα 

Καστρούπολη – Κάρλοβι Βάρυ – Δρέσδη – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Μπρνό – Μπρατισλάβα

6  Μέρες Αεροπορικώς

Απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο

Αναχώρηση: 22/12.

1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΜΠΡΝΟ-ΠΡΑΓΑ

Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα από Ηράκλειο με απευθείας πτήση. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πανέμορφης αυτής πόλης. Θα δούμε το κάστρο της πόλης να δεσπόζει στον λόφο, όπως επίσης να περιηγηθούμε, στην Παλιά πόλη, με τον καθεδρικό του Αγίου Μαρίνου, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, το Εθνικό μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Πινακοθήκη. Στη συνέχεια θα δούμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας το Μπρνό, μια ζωντανή πόλη και πρωτεύουσα της Μοραβίας. Μία πόλη προστατευόμενη από την UNESCO με κύρια αξιοθέατα το γοτθικό δημαρχείο και την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Ιακώβου. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε το ταξίδι μας σήμερα με προορισμό την πόλη κόσμημα, την Πράγα.

2η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, η ξενάγησή μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική Καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του γ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Στη συνέχεια, είστε ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο. 

4η μέρα : ΠΡΑΓΑ-ΔΡΕΣΔΗ

Μετά το πρόγευμα, θα ταξιδέψουμε σήμερα στην πιο όμορφή πόλη και πρωτεύουσα της Σαξονίας, μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη, στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωση της . Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Ζέμπερ , η παλιά Ορανζερί Τσβίνγκερ σε ρυθμό αναγεννησιακό  που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων  ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια  πορσελάνης Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Πράγα.

5η μέρα : ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα στην Πράγα για να επισκεφθείτε τα μουσεία και της πινακοθήκες που σας ενδιαφέρουν (Εθνικό Μουσείο, Μουσείο Μούχα, Πινακοθήκη κυβιστών, μουσείο παιχνιδιών κ.α. ) ή να πραγματοποιήσετε αγορές ( αντίκες, γκραβούρες, κρύσταλλα Βοημίας κ.α),να περιδιαβείτε στα στενά σοκάκια της πόλης , να πιείτε έναν υπέροχο καφέ με θέα το αστρονομικό ρολόι.

6η μέρα : ΠΡΑΓΑ-ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Παραπόταμοι του Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο-Μπρατισλάβα-Ηράκλειο με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό  σε ξενοδοχείο 4* η  4*sup.κεντρικό στην Πράγα.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα.
  • Ξενάγηση στην Παλιά πόλη της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό.
  • Ξενάγηση στην Καστρούπολη με Ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρυ με Ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Δρέσδη της Γερμανίας με Ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ με Ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό.
  • Περιήγηση στην Μπρατισλάβα με ελληνόφωνο συνοδό.
  • Περιήγηση στο Μπρνό με ελληνόφωνο συνοδό.
  • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά και 1 παραδοτέα αποσκευή μέχρι 23 κιλά το άτομο.
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Οι φόροι των αεροδρομίων ( 200 € )
  • Οι είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα  και οι προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις.

Σημ 1:Η παιδική τιμή ισχύει για 1 παιδί κάτω των 12 ετών μαζί με 2 ενήλικες.

Σημ 2: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει από τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Πτήσεις :

22/12 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  08.00-09.30

27/12 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ  23.45-03.15

 

Αναχώρηση

Δίκλινο 1κλινο Παιδικό Ξενοδοχείο
22/12-27/12 715 865 615

Stages  4*  ή παρ.

785 1005 665 Hotel 987 4* κεντρ. ή παρ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.