Απόδραση σε Έδεσσα – Νάουσα – Άγιο Αθανάσιο – Λουτρά Πόζαρ

Απόδραση σε Έδεσσα-Νάουσα-Άγιο Αθανάσιο-

Λουτρά Αριδαίας

3 Μέρες οδικώς 

 Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στην Λαμία για καφέ και  άφιξη στην Λάρισα για γεύμα. Συνεχίζουμε για την Νάουσα , άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Νάουσα είναι πόλη της κεντρικής Μακεδονίας, κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου. Την διασχίζει το ποτάμι Αράπιτσα που έχει μείνει στην ιστορία για την θυσία των γυναικών της πόλης το 1822, να πέσουν μαζί με τα παιδιά τους στα νερά παρά στα χέρια των Τούρκων.

Η Νάουσα φημίζεται για το κόκκινο κρασί της που έχει λάβει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης για τα ροδάκινα, τα μήλα και τα κεράσια της. Αξίζει να επισκεφθείτε το Άλσος του Αγίου Νικολάου ( 3 χλμ από το κέντρο της πόλης) όπου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού Αράπιτσα μέσα σε πυκνή βλάστηση, πλατάνια, φλαμουριές, βελανιδιές. Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι άθλησης, κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Αφού εξερευνήσετε την πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και αναχώρηση  για το χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, στους πρόποδες του όρους Βόρας, δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Ο οικισμός του Αγίου Αθανασίου κτίστηκε τον 16ο αιώνα αλλά εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του την δεκαετία του 1980 όταν εγκαταστάθηκαν 6 χλμ πιο κάτω. Η παραμυθένια Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική με πέτρα και ξύλο, η υπέροχη θέα στην λίμνη Βεγορίτιδα, οι παραδοσιακοί ξενώνες και εστιατόρια σε συνδυασμό με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, δίνουν ξεχωριστή γοητεία και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αριδαία και φθάνουμε στα Λουτρά Πόζαρ. Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στην επαρχία της Αλμωπίας, στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37ο C, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα φθάνουν εδώ για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Οι εγκαταστάσεις είναι οργανωμένες σε μία μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, εστιατόρια, μπαρ. Στο φαράγγι που εκτείνεται από Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά Ποζάρ βρίσκεται το ρέμα Νικολάου. Είναι μία περιοχή μοναδικής ομορφιάς, με άγρια παρθένα βλάστηση και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια παράλληλα με τον θερμοπόταμο με ζεστό νερό. Ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα μονοπάτια και να φθάσει στα σπήλαια. Επιστροφή στην Νάουσα, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο , αναχώρηση για την Έδεσσα, πόλη της Μακεδονίας φημισμένη για τους καταρράκτες της. Η Έδεσσα ιδρύθηκε το 813 π.Χ από τον Μακεδόνα βασιλιά Ηρακλείδη Κάρανο. Στην Έδεσσα βρίσκεται ο εκπληκτικής ομορφιάς καταπράσινος χώρος με λιθόστρωτα δρομάκια, πέτρινα γεφύρια και φοβερή θέα όπου δεσπόζει ο κάθετος καταρράκτης Κάρανος που πέφτει από ύψος 70 μέτρων. Πίσω από τον Κάρανο βρίσκεται το σπήλαιο των καταρρακτών με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Λίγο πιο κάτω είναι ο διπλός καταρράκτης Λάμδα με το νερό να πέφτει κλιμακωτά και να καταλήγει σε δύο λίμνες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το πάρκο των καταρρακτών, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, τον Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του 14ου αιώνα, τον Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του 14ου αιώνα, το Ρολόι  εντυπωσιακή κατασκευή του 1900, πού λειτούργησε στις 18/10/1912 με την απελευθέρωση της πόλης. Γεύμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

129 € 149 € 199 € 79 € Hotel  Driades
129 € 149 € 199 € 79 € Hotel  Dellagio

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νάουσας .
  • Αυτοκίνητο για 3 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

 

Σημειώσεις :

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

 * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *  δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια, με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.