Απόδραση σε Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο

Απόδραση σε Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο

3 Μέρες οδικώς 

 Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ και συνεχίζουμε για Ρίο, αφού περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ακολουθώντας την Ιονία οδό φθάνουμε στα Ιωάννινα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Τα Ιωάννινα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Η περιοχή σύμφωνα με τα ανασκαφικά ευρήματα κατοικήθηκε από την Παλαιολιθική εποχή ( πριν από 38000 χρόνια ). Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο μ.Χ. αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Πιθανόν η ονομασία της να προήλθε από το όνομα Ιωαννίνα της κόρης του Βελισάριου , στρατηγού του Ιουστινιανού. Κατά την διάρκεια των αιώνων κατελήφθη από τους Βούλγαρους, τους Νορμανδούς και απελευθερώθηκε από τον Αλέξιο Κομνηνό το 1108. Τον 13ο αιώνα ιδρύεται το Δεσποτάτο της Ηπείρου από τον Μιχαήλ Κομνηνό Δούκα και το 1430 καταλαμβάνεται από τους Οθωμανούς. Τα Ιωάννινα απελευθερώθηκαν κατά τους Βαλκανικούς πολέμους το 1913.

Τα σημερινά Γιάννενα είναι μια σύγχρονη πόλη , χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας που μαγεύει τον επισκέπτη με την ομορφιά της και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ηπείρου. Τα Γιάννενα φημίζονται για την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία, την αργυροχοΐα, το μάρμαρο. Η πόλη υπήρξε πολυπολιτισμικό κέντρο με κυρίαρχο το χριστιανικό, ισλαμικό και εβραϊκό στοιχείο. Τα πολλά αξιοθέατα και μουσεία δίνουν την αίσθηση άλλων εποχών, γεμάτων με μυστικά και θρύλους. Το Κάστρο των Ιωαννίνων κτίστηκε το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και εξελίχθηκε σε μία πραγματική πολιτεία. Εδώ έζησε και ο Αλή Πασάς που ο μεγάλος του έρωτας για την Κυρά Φροσύνη δονεί ακόμα την ιστορία της πόλης. Το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας που κατοικείται αδιάκοπα μέχρι σήμερα , με τα γραφικά δρομάκια, τα παραδοσιακά καφενεία και τα ταβερνάκια, έχει συνδεθεί με την ιστορία και τον θάνατο του Αλή Πασά.

Αξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Περάματος, ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Επίσης το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Μετά από την περιπλάνηση στην πόλη, σειρά έχει το φαγητό σε ένα από τα πολλά και καλά εστιατόρια της πόλης. Τα χόρτα και μυρωδικά των Ηπειρώτικων βουνών, τα εκλεκτά γαλακτοκομικά, τα ψάρια της λίμνης και τα φημισμένα γλυκά και ποτά, συνθέτουν μια υψηλών απαιτήσεων γαστρονομική πανδαισία. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια επίσκεψη στα γραφικά Ζαγοροχώρια. Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με δύο Εθνικούς δρυμούς. Ο ένας περιλαμβάνει τον ποταμό Αώο και το φαράγγι του Βίκου και ο άλλος την Βάλια Κάλντα. Τα 46 χωριά του Ζαγορίου συνδέονται με ορεινούς δρόμους και τοξωτά πέτρινα γεφύρια. Ξεκινάμε την επίσκεψη μας από το Μονοδένδρι ( 39 χλμ από τα Ιωάννινα ) ένα από τα ωραιότερα χωριά σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Το όνομα του χωριού οφείλεται σε ένα μεγάλο έλατο, που υπήρχε  μέχρι το 1840. Τα κυριότερα αξιοθέατα του είναι η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην πλατεία του χωριού, το Πέτρινο θέατρο, το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής από τα μπαλκόνια του οποίου μπορείτε να θαυμάσετε το φαράγγι του Βίκου.

Συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο , όμορφο κεφαλοχώρι αλλά πριν φθάσουμε θα κάνουμε σύντομη στάση καθοδόν , για να θαυμάσουμε το γεφύρι του Κόκκορη, ένα από τα χαρακτηριστικότερα πέτρινα γεφύρια της περιοχής που χτίστηκε το 1750. Βόλτα στα στενά δρομάκια με τα πέτρινα σπίτια. Στην πλατεία του χωριού η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 18ου αιώνα με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες. Γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του Τσεπέλοβου με τις υπέροχες πίτες. Επόμενος προορισμός μας το χωριό Κήποι με τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τις βρύσες κομψοτεχνήματα. Πήρε το όνομα του από τους κήπους στις αυλές των πέτρινων σπιτιών. Επιστροφή στα Ιωάννινα και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο , αναχωρούμε για το Μέτσοβο. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια δασωμένη αγκαλιά κάτω από τον αυχένα της Κατάρας, το Μέτσοβο διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα.

Το Μέτσοβο σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, ιδιαίτερα όμως τον χειμώνα μας καλεί να θαυμάσουμε τους χώρους τέχνης, να ξεναγηθούμε στο βασίλειο της πέτρινης αρχιτεκτονικής, να θαυμάσουμε τα διώροφα αρχοντικά με τα ξύλινα χαγιάτια, να γεμίσουμε ενέργεια στα γύρω βουνά και ποτάμια, να γευτούμε τα φημισμένα τοπικά εδέσματα. Αξίζει να επισκεφτούμε την Κεντρική Πλατεία και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του 15ου αιώνα με το περίτεχνο ξύλινο τέμπλο και τα ανεκτίμητα ιερά κειμήλια, το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα που στεγάζει το μουσείο Λαϊκής Ηπειρώτικης Τέχνης, την Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ όπου εκτίθενται πίνακες σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, τον Αβερώφειο Κήπο μια πράσινη έκταση 10 στρεμμάτων με όλα τα ενδημικά είδη της Πίνδου, την Μονή της Παναγίας με τον ανακαινισμένο νερόμυλο Γκίνα και την Μονή του Αγίου Νικολάου του 17ου αιώνα , χτισμένα κοντά στις όχθες του Μετσοβίτη ποταμού.

Γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες της κεντρικής πλατείας, όπου οι σούβλες είναι φορτωμένες με όλα τα κρεατικά κοντοσούβλι, κοκορέτσι, χωριάτικα λουκάνικα αλλά και πολλές πίτες. Μπορείτε να αγοράσετε τα περίφημα τοπικά τυριά Μετσοβόνε και Μετσοβέλα και το διάσημο κρασί Κατώγι Αβέρωφ.

Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

135 € 149 € 199 € 79 € Hotel  Kentrikon 4*
159 € 169 € 259 € 99 € Hotel  Kastro

ξενώνας

169 € 189 € 299 € 89 € Hotel  The Lake 5*

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων.
  • Αυτοκίνητο για 3 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

Σημειώσεις :

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

*Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *  δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια, με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.