Απόδραση σε Καρπενήσι – Μεγάλο Χωριό – Μονή Προυσού

Απόδραση σε  Καρπενήσι – Μεγάλο Χωριό –

Μονή Προυσού – Κεφαλόβρυσο – Φραγκίστα

3 Μέρες οδικώς 

 Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στην Λαμία για καφέ και  άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Το Καρπενήσι είναι πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας στην νοτιοδυτική πλευρά του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 970 μέτρα. Στην περιοχή υπήρχαν διάφοροι οικισμοί από τα αρχαία χρόνια. Σε έναν από αυτούς στον λόφο του Αγίου Δημητρίου βρέθηκε ο Θησαυρός του Καρπενησίου, μία συλλογή από 35 αριστουργήματα της ελληνιστικής χρυσοχοΐας. Στα Βυζαντινά χρόνια είναι οικισμός, ενώ επί Τουρκοκρατίας έχει δεσπόζουσα θέση και αναπτύσσεται γεωργικά και κτηνοτροφικά.

Το Καρπενήσι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Βουνά, φαράγγια, γκρεμοί, ποτάμια, καταρράκτες, λίμνες, έλατα, πλατάνια συνθέτουν το επιβλητικό τοπίο. Κοντά στο Καρπενήσι βρίσκεται το Κεφαλόβρυσο όπου το υπέροχο πλατανόδασος και οι πηγές του Καρπενησιώτη ποταμού δεν μπορούν να μας αφήσουν ασυγκίνητους.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από το Καρπενήσι. Εξερεύνηση της περιοχής, βόλτες, φαγητό και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και αναχώρηση για Κορυσχάδες ( 5 χλμ από Καρπενήσι ) σε υψόμετρο 940 μέτρων, οικισμός που πλαισιώνεται από έλατα, πλατάνια, παγωμένα νερά και μας μαγεύει με την ομορφιά του. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και είναι πόλος έλξης επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Στην πλατεία του χωριού με τον πλάτανο θα δείτε την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο και τις εκκλησίες του χωριού. Στις τοπικές ταβέρνες μπορείτε να δοκιμάσετε κατσικάκι, χοιρινό κοντοσούβλι, κόκορα με μακαρόνια και παραδοσιακές πίτες.

Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, το οποίο είναι κτισμένο σε απόκρυμνη βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδώνα και Καλιακούδα, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα. Το όνομα του μοναστηριού οφείλεται στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που μεταφέρθηκε κατά τον 9ο αιώνα από την Προύσα της Μικράς Ασίας και εικάζεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επιστροφή στο Καρπενήσι, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο , αναχωρούμε για την Ανατολική Φραγκίστα, κτισμένη σε υψόμετρο 680 μέτρων στο κέντρο της Ευρυτανίας είναι ένα από τα πιο ιστορικά και παλιά χωριά της Ρούμελης. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και είναι γενέτειρα πολλών σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Σημαντικά μνημεία του χωριού είναι η Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  του 16ου αιώνα με υπέροχες τοιχογραφίες, κτισμένη σε όμορφη τοποθεσία με μεγάλα πλατάνια και πολλά νερά. Σε απόσταση 2 χλμ από την μονή βρίσκεται η βρύση του Κοσμά του Αιτωλού. Βόλτα στο χωριό και γεύμα σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Αναχώρηση για την Αθήνα με στάση στην Λαμία.

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

129 € 139 € 199 € 79 € Hotel  Anesis
129 € 159 € 199 € 89 € Hotel  Le Cadin

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καρπενησίου.
  • Αυτοκίνητο για 3 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

Σημειώσεις :

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

* Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *  δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια , με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.