Απόδραση σε Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο

Απόδραση σε Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο

3 Μέρες οδικώς 

 Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στην Λαμία για καφέ και  άφιξη στην Καλαμπάκα για γεύμα. Συνεχίζουμε για την Καστοριά , άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Καστοριά μία από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας πλαισιώνεται από τα βουνά Γράμμο και Βίτσι και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την λίμνη Ορεστιάδα. Η λίμνη Ορεστιάδα αποτελεί το καταφύγιο για περισσότερα από 200 είδη πουλιών, αμφιβίων και ψαριών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και απειλούμενα. Οι ντόπιοι ψαράδες με τις βάρκες τους, τις πλάβες ασχολούνται με την αλιεία των καλύτερων λιμνόψαρων. Η παραλίμνια διαδρομή με τις πυκνές οξιές, τα θεόρατα πλατάνια και τα παρόχθια δάση αποτελεί ένα μαγευτικό σκηνικό. Αξίζει να επισκεφθείτε την παλιά συνοικία Ντολτσό με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του 17ου και του 18ου αιώνα και την συνοικία Απόζαρι με τις Βυζαντινές εκκλησίες και τα όμορφα Μακεδονίτικα αρχοντικά.

Στην Καστοριά υπάρχουν πάνω από 60 Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες από τον 9ο έως τον 19ο αιώνα. Ξεχωρίζουν η Παναγία Κουμπελίδικη με τον χαρακτηριστικό τρούλο και η Παναγία η Μαυριώτισσα με τις θαυμάσιες αγιογραφίες. Η Καστοριά είναι η πόλη των γουναράδων. Μετά την εξερεύνηση της πόλης δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και αναχώρηση για το Νυμφαίο (58 χλμ από την Καστοριά). Σε υψόμετρο 1350 μέτρα στις πλαγιές του όρους Βίτσι  βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Νυμφαίου, ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Το χωριό ιδρύθηκε στις αρχές του 1300 όταν νομάδες Βλάχοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Από τον 17ο αιώνα και για 3 αιώνες υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αργυροχρυσοχοΐας των Βαλκανίων. Η οικονομική ευμάρεια της εποχής αντανακλάται στα εντυπωσιακά αρχοντικά. Αξίζει να επισκεφθείτε το Σπίτι των Χρυσικών της Νέβεσκας, ένα ανακαινισμένο αρχοντικό με παλιές τοιχογραφίες , ξύλινα Μακεδονικά ταβάνια, σπάνια έπιπλα που λειτουργεί ως μουσείο.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προσφέρεται για πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και ιππασία. 1,5 χλμ έξω από το Νυμφαίο μέσα σε δάσος οξιάς βρίσκεται το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου όπου φιλοξενούνται σε ημιελεύθερη κατάσταση πρώην αιχμάλωτες αρκούδες με στόχο την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού μπορείτε να γευθείτε το τοπικό πιάτο

< Νέβεσκα > με λεπτές στρώσεις από πατάτες, χοιρινό και λιωμένο τυρί με την συνοδεία του περίφημου Μακεδονικού κρασιού. Επιστροφή στην Καστοριά και προαιρετικά μπορούμε να ψωνίσουμε διάφορα είδη από τα γνωστά ανά τον κόσμο καταστήματα γουναρικών.

3η μέρα : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο , αναχωρούμε για τις λίμνες Πρέσπες. Στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας απλώνονται η Μικρή Πρέσπα με έκταση 44 τετρ. χλμ.  της οποίας ένα μικρό τμήμα ανήκει στην Αλβανία και η Μεγάλη Πρέσπα σε υψόμετρο 853 μέτρα , με έκταση 288 τετρ. χλμ. , μέγιστο βάθος 50 μέτρα που θεωρείται η 3η μεγαλύτερη λίμνη των Βαλκανίων. Είναι γνωστή ως τριεθνές διότι το 22% ανήκει στην Ελλάδα, το 60% στα Σκόπια και το 18% στην Αλβανία.

Η περιοχή αυτή είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς με δάση οξιάς, βοσκοτόπια, καλλιέργειες, καλαμιώνες και έναν υγροβιότοπο όπου ζούν 260 είδη πουλιών και 1300 είδη φυτών. Απολαμβάνοντας την υπέροχη φύση φθάνουμε στο χωριό Ψαράδες, σε έναν κολπίσκο της μεγάλης Πρέσπας με μοναδική αρχιτεκτονική και φιλόξενους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την κτηνοτροφία. Από εδώ με βάρκα μπορείτε να επισκεφθείτε τα ασκηταριά με τις Βυζαντινές βραχογραφίες. Γεύμα στις ψαροταβέρνες του χωριού με κυριότερο πιάτο το γριβάδι.

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

129 € 139 € 199 € 79 € Hotel  Anesis
129 € 139 € 199 € 79 € Hotel  Tsamis
139 € 149 € 219 € 79 € Hotel  Kastoria
149 € 169 € 219 € 89 € Hotel  Chloe Luxury
149 € 169 € 219 € 89 € Hotel  Enastron View

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καστοριάς .
  • Αυτοκίνητο για 3 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

Σημειώσεις :

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

* Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *  δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια, με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.