Απόδραση στην Βυτίνα – Δημητσάνα και Στεμνίτσα

Απόδραση στην  Βυτίνα – Στεμνίτσα  και  Δημητσάνα

2 Μέρες οδικώς 

  Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ και στην συνέχεια άφιξη στην Βυτίνα του νομού Αρκαδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Βυτίνα είναι ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου και βρίσκεται σε υψόμετρο 1033 μέτρων στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή με πεύκα, έλατα και καστανιές. Στην επανάσταση του 1821 έπαιξε σημαντικό ρόλο ως κέντρο ανεφοδιασμού με αποτέλεσμα να πυρποληθεί επτά φορές από τον Ιμπραήμ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βυτίνας είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνα που οικοδομήθηκε το 1846 με το μαύρο μάρμαρο της περιοχής, το λαογραφικό μουσείο και η αξιόλογη βιβλιοθήκη με βιβλία του 17ου αιώνα.

Αφού εξερευνήσετε την Βυτίνα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Στεμνίτσα ( απόσταση 30 χλμ από την Βυτίνα ) έναν παραδοσιακό οικισμό κτισμένο σε υψόμετρο 1083 μέτρων. Γνώρισε μεγάλη ακμή στην Βυζαντινή περίοδο και έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Στεμνίτσας υπάρχουν αυθεντικές τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το φαράγγι του Λούσιου. Επιστροφή στην Βυτίνα.

Σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε κάποια από τις πολλές  ταβέρνες του χωριού με τοπικά πιάτα από εκλεκτές πρώτες ύλες, όπως τον κοκκινιστό κόκορα με χειροποίητες χυλοπίτες, δίπλα στο τζάκι με θέα την χαράδρα του Λούσιου.Διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και στην συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα άλλο ορεινό χωριό της Αρκαδίας, την Δημητσάνα ( 20 χλμ από Βυτίνα ). Η Δημητσάνα είναι κτισμένη σε υψόμετρο 946 μέτρων και έχει θαυμάσια θέα προς την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και τον Ταΰγετο.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας εδώ υπήρχε το κρυφό σχολειό. Κατά την Ελληνική Επανάσταση λειτουργούσαν 14 μπαρουτόμυλοι που εφοδίαζαν τον αγώνα με πυρομαχικά. Ο εθνομάρτυρας Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ κατάγεται από την Δημητσάνα. Αξίζει να περιδιαβείτε τον πετρόκτιστο οικισμό με τα αξιόλογα αναστηλωμένα αρχοντικά και να επισκεφθείτε την Βιβλιοθήκη και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

95 € 135 € 49 € Ξενώνας Σινόη
99 € 145 € 55 € Ξενώνας Τελώνη

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό, σε κεντρικό κατάλυμα της Βυτίνας .
  • Αυτοκίνητο για 2 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

Σημειώσεις:

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

* Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *  δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια, με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.