Απόδραση στον Βόλο και το Πήλιο

Απόδραση στον Βόλο και το Πήλιο

3 Μέρες οδικώς 

 Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στην Λαμία για καφέ και στην συνέχεια άφιξη στον Βόλο, πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η πόλη του Βόλου είναι κτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου , στους πρόποδες του Πηλίου και κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού.

Η αρχαία Μαγνησία είναι από τις πρώτες περιοχές του Ελλαδικού χώρου που κατοικήθηκαν. Ανασκαφές που έχουν γίνει , δείχνουν πολιτισμική παρουσία από την 7η χιλιετία π.Χ.  Στην Μυκηναϊκή περίοδο ιδρύθηκε η αρχαία Ιωλκός η οποία συνδέεται με την Αργοναυτική εκστρατεία.

Η σημερινή πόλη του Βόλου με πληθυσμό περίπου 145.000 κατοίκους, έχει έντονη οικονομική και τουριστική δραστηριότητα, είναι σημαντικό λιμάνι της Ελλάδας και φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με περίπου 15.000 φοιτητές και 500 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι : το Κάστρο του Βόλου που κτίστηκε κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, το πάρκο του Αναύρου απέναντι από το Μουσείο, η Γορίτσα ένας χαμηλός λόφος ύψους 200 μέτρων απ’ όπου μπορείτε να εποπτεύσετε  όλη την περιοχή, το αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου με ευρήματα από την προϊστορική εποχή, το μουσείο της πόλης του Βόλου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου με ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα από την Θεσσαλία. Αφού εξερευνήσετε την πόλη , σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου.

Το Πήλιο, το βουνό των μυθικών Κενταύρων με υψόμετρο 1624 μέτρων αποτελεί το σύνορο της Μαγνησίας με το Αιγαίο πέλαγος. Είτε το επισκεφθείτε τον χειμώνα που είναι ντυμένο στα λευκά , είτε την Άνοιξη και το καλοκαίρι που οι πλαγιές του είναι γεμάτες με πολύχρωμα αγριολούλουδα , έλατα, οξιές και καστανιές θα ζήσετε μια μαγευτική εμπειρία.

Την σημερινή μέρα μπορείτε να επισκεφθείτε την Μακρυνίτσα, το χωριό που είναι κτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου και φημίζεται για την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της και την εξαιρετική θέα που προσφέρει προς τον Παγασητικό κόλπο, γι αυτό τον λόγο ονομάζεται και μπαλκόνι του Πηλίου.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο και το Καφενείο Θεόφιλος, γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ζωγραφιά του φημισμένου λαικού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Επιστροφή στον Βόλο, δείπνο σε ένα από τα πολλά εστιατόρια ή τα φημισμένα τσιπουράδικα της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και αναχώρηση  για την Τσαγκαράδα γνωστή για τα Πηλιορείτικα αρχοντικά, τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, τα πέτρινα γεφύρια, τα πλατάνια, τις οξιές, και καστανιές καθώς και τις καταπληκτικές παραλίες της, όπως ο Μυλοπόταμος, η Φακίστρα, το Καραβοστάσι. Αξίζει να επισκεφθείτε το Κρυφό Σχολειό στην παραλία της Φακίστρας, το παλιό πέτρινο μονότοξο γεφύρι που κτίστηκε το 1728, την πλατεία της Αγίας Παρασκευής με τον χιλιόχρονο πλάτανο με περίμετρο 15 μέτρων, την εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών του 1746, την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου του 1772.

Στην συνέχεια αναχώρηση για τον Κισσό, που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου σε υψόμετρο 660 μέτρων , πνιγμένο στο πράσινο. Παντού υπάρχουν καστανιές, πλατάνια, οξιές και έλατα που τα σκεπάζουν κισσοί, καθώς και ένας μικρός καταρράκτης. Το σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού , κτίστηκε τον 17ο αιώνα από Ηπειρώτες τεχνίτες και θεωρείται το στολίδι του Πηλίου.

Αφήνουμε τον Κισσό και συνεχίζουμε για τον ορεινό οικισμό Χάνια που βρίσκονται σε υψόμετρο 1190 μέτρων στις πλαγιές του Πηλίου. Τα Χάνια αγκαλιάζονται από όμορφα δάση που αποτελούν έναν παράδεισο για τους φυσιολάτρες διότι μπορούν να εξερευνήσουν την περιοχή και τα γύρω χωριά κάνοντας πεζοπορία στα λιθόστρωτα μονοπάτια. Τα Χάνια φιλοξενούν το Χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Εδώ υπάρχουν ξενώνες, μικρά μπαρ και πολλές ταβέρνες που προσφέρουν κυρίως τα παραδοσιακά πιάτα του Πηλίου όπως την φασολάδα και το σπετζοφάι.Επιστροφή στον Βόλο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο , αναχώρηση για τις Μηλιές, ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου χτισμένο στα 400 μέτρα υψόμετρο. Ανάμεσα στους ελαιώνες και τα πλατάνια ξεχωρίζουν τα πανέμορφα αρχοντικά του χωριού. Οι Μηλιές πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού είναι η βιβλιοθήκη , το λαογραφικό μουσείο και η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που κτίστηκε το 1741. Οι Μηλιές συνδέονται και με το γνωστό τραινάκι του Πηλίου , που λειτουργεί την θερινή περίοδο. Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από μια υπέροχη διαδρομή να απολαύσει τις μυρωδιές των λουλουδιών και των βοτάνων του Πηλίου.

Αναχωρούμε από τις Μηλιές για να επισκεφθούμε το χωριό Καλά Νερά , που οφείλει το όνομα του στα άφθονα τρεχούμενα νερά. Τα πλατάνια και οι ευκάλυπτοι φθάνουν μέχρι την θάλασσα. Διαθέτει ωραία παραλία και πολλά καταλύματα, ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες. Κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από όλα τα θαυμαστά τοπία, αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην  Λαμία.

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο Παιδικό Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

139 € 159 € 195 € 85 € Hotel  Filippos
169 € 215 € 95 € Hotel  Park

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου .
  • Αυτοκίνητο για 3 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:

Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.

Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.

24ωρη Οδική Βοήθεια.

Ένας Επιπλέον Οδηγός.

Όλοι οι φόροι.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

Σημειώσεις :

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.

*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.

**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.

***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται : α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού

 * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια *

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε , με την πανδημία του Covid 19  να επηρεάζει  αποφασιστικά τις ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις , με το πρόγραμμα  * Ιδιωτικά και με Ασφάλεια δίνουμε την δυνατότητα σε ένα ζευγάρι ή σε μία οικογένεια που φοβάται να συνταξιδέψει με άλλα 30 άγνωστα άτομα σε ένα πούλμαν , να πραγματοποιήσει όποιο από τα  προτεινόμενα προγράμματα επιθυμεί , ιδιωτικά και με ασφάλεια, με αυτοκίνητο και ξενοδοχείο που τους παρέχουμε , σε τιμή  group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.