Εκδρομή στην Κύπρο Αγίου Πνεύματος

Εκδρομή στην Κύπρο Αγίου Πνεύματος

4 Μέρες Αεροπορικώς

Αναχώρηση : 18/6

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ

Αναχώρηση από Αθήνα και πτήση για την Εκδρομή στην Κύπρο με την Olympic Air. Άφιξη και  μεταφορά στη Λεμεσό για μία πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχωρούμε για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ (Προαιρετική εκδρομή Πλάτρες-Τροοδίτισσα -Μονή Κύκκου )

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, η μέρα είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε μία προαιρετική εκδρομή  για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά χωριά στο όρος Τρόοδος. Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Στη συνέχεια θα επισκευθούμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ- ΠΑΦΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη.  Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου λέγεται ότι αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Αθήνα.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 •     Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με την Aegean Airlines.
 •     1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 •     Μεταφορές από το αεροδρόμιο της Κύπρου στο ξενοδοχείο και τανάπαλιν.
 •     3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* της επιλογής σας στη Λεμεσό.
 •     Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 •     3 δείπνα συνολικά στα προτεινόμενα ξενοδοχεία.
 •     Περιήγηση στη Λεμεσό.
 •     Ολοήμερη εκδρομή στην Λευκωσία.
 •     Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο, Κολόσσι, Κούριο, Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολομονή.
 •     Ελληνόφωνος Αρχηγός – Ξεναγός.
 •     Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •     Φόροι αεροδρομίων 155 € το άτομο.
 •     Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 •     Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά.
 •     Οι προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις.

Σημ 1: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει.

Σημ 2: Η παιδική τιμή αφορά σε παιδιά κάτω των 12 ετών μαζί με 2 γονείς.

Αναχωρήσεις Δίκλινο 1κλινο Παιδικό Ξενοδοχείο
18/6-21/6  4ήμερη 419 560 329  Kapetanios Odysseia  3*sup.
469 659 379 Ajax 4*

 

Ώρες αναχωρήσεων :

ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ  

08.00-09.40

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ  

20.40-22.25

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.