Πληροφορίες για το Βελιγράδι

Ανακαλύψτε το Βελιγράδι

Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας. Ήταν πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας από το 1918 μέχρι το 2006, όπου διαλύθηκε.

Το Βελιγράδι φιλοξενεί πολλές ετήσιες διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις , μεταξύ αυτών το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Θεάτρου, το Φεστιβάλ Μουσικής, το Φεστιβάλ Μπύρας.

Το σημαντικότερο μουσείο στο Βελιγράδι είναι το Εθνικό Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1844 και διαθέτει μια συλλογή με πάνω από 400.000 εκθέματα.

Το Εθνογραφικό Μουσείο που ιδρύθηκε το 1901, περιέχει πάνω από 150.000 αντικείμενα που προβάλουν τον αγροτικό και αστικό πολιτισμό των Βαλκανίων.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ήταν το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, ιδρύθηκε το 1958 και έχει μία συλλογή 35000 περίπου έργων.

Το Στρατιωτικό Μουσείο διαθέτει μία ευρεία γκάμα πάνω από 25000  στρατιωτικών εκθεμάτων που χρονολογούνται από την Ρωμαική εποχή.

Το Μουσείο Αεροπορίας του Βελιγραδίου έχει πάνω από 250 αεροπλάνα.

Το Μουσείο Νίκολα Τέσλα, με τα προσωπικά αντικείμενα του Νίκολα Τέσλα, εφευρέτη από τον οποίο πήρε το όνομα της η μονάδα Τέσλα. ( Είναι μονάδα μέτρησης της τάσης μαγνητικού πεδίου, στο διεθνές σύστημα μονάδων). Διαθέτει γύρω στα 160.000 πρωτότυπα έγραφα και γύρω στα 5700 άλλα προσωπικά αντικείμενα .

Το Μουσείο Γιουγκοσλαβικής ιστορίας έχει συλλογές από την εποχή της Γιουγκοσλαβίας. Εκτός από πίνακες το πολυτιμότερο είναι σεληνιακοί βράχοι, που δωρήθηκαν από το πλήρωμα του Απόλλων ΙΙ το 1969 όταν επισκέφθηκαν το Βελιγράδι. Το μουσείο διαθέτει επίσης το σπαθί του Ιωσήφ Στάλιν με 260 μπριγιάντια και διαμάντια που δωρίθηκε από τον ίδιο.

Οι ιστορικές περιοχές και τα κτίρια του Βελιγραδίου είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.

Το Βελιγράδι φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή του. Το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της νυχτερινής ζωής του Βελιγραδίου είναι οι μαούνες που απλώνονται στις όχθες του Σάβου και του Δούναβη.

Πολλοί επισκέπτες προτιμούν την νυχτερινή ζωή του Βελιγραδίου λόγω της φιλικής ατμόσφαιρας, των άφθονων κλαμπ και μπαρ και των φθηνών ποτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.