Χριστούγεννα στην Βουδαπέστη

Χριστούγεννα στην Βουδαπέστη

 6  Μέρες Αεροπορικώς

Δώρο η ολοήμερη εκδρομή στην Βιέννη  

Αναχώρηση  :  21/12 .

1η Μέρα :ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, θα πάρουμε την πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Μόλις φτάσουμε  στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για να παραλάβουμε τα δωμάτια. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη, με τα φωταγωγημένα εντυπωσιακά κτίρια να δεσπόζουν στις δύο όχθες του.

2η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη με την μεγάλη πλατεία των Ηρώων. Εκεί θα συναντήσουμε το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου φιλοξενούνται τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου η οποία είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Η εσωτερική της διακόσμηση είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, στο οποίο υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου. (Περιλαμβάνεται η είσοδος). Έπειτα θα κατευθυνθούμε κατά μήκος του Δούναβη όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες για να φτάσουμε στην πλευρά της Βούδας. Εκεί θα συναντήσουμε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και την ιστορική εκκλησία του Ματτίας, που δεσπόζει το Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Επόμενος σταθμός μας ο Λόφος του Γκέλλερτ και η Ακρόπολη ‘’Citadella’’ με το άγαλμα της Ελευθερίας και την συγκλονιστική θέα της Βούδας και της Πέστης. Δεν θα παραλείψουμε όμως να ξεναγηθούμε  και στο εντυπωσιακό νεογοτθικό κοινοβούλιο εσωτερικά, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης (Περιλαμβάνεται η είσοδος). Με το τέλος της ξενάγησης μας θα έχετε ελεύθερο χρόνο ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε μια νυχτερινή βόλτα στην πανέμορφα φωτισμένη Βουδαπέστη.

3η Μέρα : ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ 

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Βιέννη, την αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής και των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη RingStrasseμε τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αιώνα, την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον κεντρικό πεζόδρομο, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από το 12ο αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν, θα διασχίσουμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αιώνα, σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα, θα συναντήσουμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης, Ρήγας Φεραίος. Με το τέλος της ξενάγησης θα έχετε ελεύθερο χρόνο, ενώ μετά θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Βουδαπέστη.

4η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, με τη συνοδεία του ξεναγού μας, θα επισκεφτούμε τις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης για να νιώσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, λάγγος όπως επίσης και τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα Αν και τα φαγητά και τα γλυκά που θα δοκιμάσετε αρκούν για να απογειώσουν τη μέρα μπορείτε αν θέλετε να επισκεφτείτε το πάρκο Varosliget, όπου υπάρχουν τα περίφημα λουτρά Σέτσενι, ο ζωολογικός κήπος και ενδιαφέροντα μουσεία.  Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την εβραϊκή συνοικία όπου θα συναντήσετε φοβερό street food στο Karavan. Στο σημείο υπάρχει και ο πάγκος LasVegan’sαπό τον οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε εξαιρετικά vegan burger! Βέβαια, όποιος/όποια ενδιαφέρεται μπορεί να βρει εκεί και ποτό εκτός του φαγητού ή εναλλακτικά στον ίδιο δρόμο να κάνει μια στάση στην SzimplaKert, μια τεράστια παμπ που αξίζει να δείτε….Όσο για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων σας έχουμε πρόταση για Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε συνεννόηση με τον συνοδό σας.

5η Μέρα : ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΒΙΣΕΝΓΚΡΑΝΤ –  ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ  ( Γεύμα Χριστουγέννων στο Renaissance )

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείου μας θα αναχωρήσουμε για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Άγιος  Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Επίσης,  η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε για το Βίσενγκρατ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια. Η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Στη συνέχεια θα γιορτάσουμε τη μέρα των Χριστουγέννων με ένα  βασιλικό γεύμα στο μεσαιωνικό εστιατόριο Renaissance. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη για ξεκούραση ή για μια βραδινή βόλτα στην υπέροχα στολισμένη Βουδαπέστη.

6η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ.

Μετά το πρωινό, έχετε ελεύθερο χρόνο τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε  επισκεπτόμενοι σημεία της πόλης που δεν προλάβατε να δείτε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκά που κοσμούν τις βιτρίνες των παραδοσιακών ζαχαροπλαστείων Gerbeudκαι Central. Επίσης για όποια/ον επιθυμεί να φάει γλυκά χωρίς γλουτένη υπάρχουν μαγαζιά στη Βουδαπέστη όπως ο φούρνος (Free! Glutenbakery).
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις.
  • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά και 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά το άτομο.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* superior με πρωινό.
  • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Είσοδος στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.
  • Ξενάγηση στο Κοινοβούλιο ( περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου ).
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Βιέννη.
  • Επίσκεψη στις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βουδαπέστης.
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά Άγιο Ανδρέα και Έστεργκομ.
  • Δώρο το γεύμα στο Μεσαιωνικό εστιατόριο Renaissance.
  • Μεταφορές  αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.
  • Ασφλαλεια COVID-19.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων  (200€)
  • Είσοδοι στα μουσεία που δεν αναφέρονται ως περιλαμβανόμενα.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημ 1: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει.

Σημ 2: Η παιδική τιμή αφορά σε παιδιά κάτω των 12 ετών μαζί με 2 γονείς.

Αναχώρηση

Δίκλινο 1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχεία

21/12-26/12  6ήμερη 595 865

489

Mamaison Andrassy  4* sup. κεντ.  

Οι ώρες πτήσεων είναι  :

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ      16.00-17.10   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ    22.30-01.30

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.