Χριστούγεννα στην Βιέννη

Χριστούγεννα στην Βιέννη

4 & 5  Μέρες Αεροπορικώς

Χριστούγεννα – Φώτα

Από  419 €  το άτομο

Αναχωρήσεις :  22/12, 26/12, 06/01.

1η Μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη,  στην πόλη και  θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης γιατί αξίζει να μπούμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα καθώς η πόλη φημίζεται για τις εκδηλώσεις της. Έτσι λοιπόν το πρωινό θα είναι αφιερωμένο στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, για να έχουμε χρόνο να ανακαλύψουμε όλες τις γωνιές της. Μπορούμε να θαυμάσουμε τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και φυσικά…το Λούνα Πάρκ!! Οι δρόμοι είναι φαντασμαγορικά στολισμένοι και σε πολλές γωνιές της βρίσκονται χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα, άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα. Ξύλινοι πάγκοι με ντόπια προϊόντα, ζεστά ροφήματα, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ζεστό κρασί Punch. Mόλις ολοκληρώσουμε την επίσκεψη στις αγορές μας θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο για να τακτοποιηθούμε. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην χριστουγεννιάτικα φωταγωγημένη πόλη για να γνωρίσετε το κέντρο, καθώς και την παλιά ελληνική συνοικία όπου βρίσκονται τα εστιατόρια.

2η Μέρα : ΒΙΕΝΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στο Ανάκτορο Σενμπρούν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πόλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, την Φωτίφ KίρχεΤέλος, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Με το τέλος της ξενάγησης σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια βόλτα στην Κέρντερστράσσε και να καταλήξετε στο Café Motzart για έναν ζεστό βιεννέζικο καφέ. Για τους λάτρεις της σοκολάτας σας προτείνουμε το Sacher, ένα απο τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της Βιέννης.

3η Μέρα : ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με το μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Mάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Bετσέρα. Τέλος, θα κλείσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στην γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Όσο για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων σας έχουμε πρόταση για Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε συνεννόηση με τον συνοδό σας.

4η Μέρα : ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για την ημερήσια εκδρομή στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, τη γενέτειρα πόλη του Μότσαρτ. Κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το γραφικό Σάλτσμπουργκ θα συναντήσουμε την περιοχή των Λιμνών της Salzkammergut. Μόλις φτάσουμε θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφτούμε το σπίτι του Μότσαρτ. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στο Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγίου Πέτρου. Φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρο με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όποιος επιθυμεί έχει την δυνατότητα να ανέβει με το τρενάκι στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, το οποίο είναι το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κάστρο αποτελεί το πιο καλοσυντηρημένο κάστρο της Κεντρικής Ευρώπης. Ακόμη, είναι χτισμένο στα 119 μέτρα γεγονός που το καθιστά ορατό από όλα τα σημεία και από εκεί μπορεί κάποιος να θαυμάσει την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Η εικόνα είναι μαγευτική. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα : ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ.

Μετά το πρωινό, μπορείτε να αξιοποιήσετε την τελευταία μέρα στην Βιέννη απολαμβάνοντας μια ζεστή σοκολάτα και δοκιμάζοντας την παραδοσιακή μηλόπιτα. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να ανεβείτε στον Πύργο του Δούναβη ο οποίος προσφέρει καταπληκτική θέα της πόλης ή εναλλακτικά να επισκεφτείτε το ιστορικό Λούνα Παρκ Prater, το οποίο έχει και την φημισμένη ρόδα. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις.
  • 3 ή 4  διανυκτερεύσεις με πρωινό  σε ξενοδοχείο   4* ή  4*sup. ή  5*.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στην Αυστρία.
  • Ξενάγηση της Βιέννης με ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση και το Μπάντεν.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • 1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά + 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά .
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια Covid 19.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •     Φόροι αεροδρομίων 190 € το άτομο.
  •     Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  •     Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά.
  •     Οι προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις.

Σημ 1: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει.

Σημ 2: Οι δημοτικοί φόροι Βιέννης πληρώνονται επιτόπου από τους πελάτες.

Σημ 3: Η παιδική τιμή αφορά σε παιδιά κάτω των 12 ετών μαζί με 2 γονείς.

Σημ 4: Το πρόγραμμα πραγματοποείται και αντιστρόφως ανάλογα με τις παραπάνω πτήσεις.

Σημ 5: Στην αναχώρηση της 26/12 η πτήση της επιστροφής γίνεται από Μπρατισλάβα και ως εκ τούτου θα γίνει και περιήγηση στην πόλη της Μπρατισλάβα.

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο Παιδικό Ξενοδοχείο

26/12-30/12  5 μέρες

549 689 449

 Austria Trend Ananas 4* .

// 649 909 549

Austria Trend Savoyen 4* sup.

//

699 989 599

Intercontinental  5*

 

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο 1κλινο Παιδικό Ξενοδοχείο
26/12-30/12  5 μέρες 549 689 449

 Austria Trend Ananas 4* .

// 649 909 549 Austria Trend Savoyen 4* sup.
// 699 989 599

Intercontinental  5*

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο 1κλινο Παιδικό Ξενοδοχείο

06/01-09/01  4 μέρες

419 549

319

 B.W. Amedia Wien 4* .
// 559 779 459 Intercontinental  5*

Οι ώρες πτήσεων είναι  :

22/12  ATH-VIE  10.30-11.45

26/12  VIE-ATH   21.15-00.30

26/12  ATH-VIE  19.00-20.15

30/12  BTS-ATH   21.10-00.20

06/01  ATH-VIE  07.15-08.30 09/01  VIE-ATH   22.05-01.10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.